Lewandowski bezegelde de overwinning met een penalty in blessuretijd

Comments · 109 Views

Robert Lewandowski scoorde een penalty in de blessuretijd en Goedkoop Replica Barcelona voetbalshirt boekte een dramatische 2-1 overwinning op Celta Vigo in La Liga. De Catalanen stevenden af op meer puntenverlies in de titelrace voordat ze een reddingslijn kregen aangereikt. Barcelona kreeg in de blessuretijd een penalty die Lewandowski miste, maar omdat de keeper van zijn lijn was, werd de penalty opnieuw genomen en de spits schoot de winnende treffer binnen.

Robert Lewandowski's twee keer genomen penalty in blessuretijd zorgde zaterdag voor een dramatische 2-1 overwinning van Goedkoop Barcelona Kind Thuistenue op Celta Vigo.

Het resultaat was hard voor Celta Vigo, die gemakkelijk een punt waard waren in een meestal onvergetelijke ontmoeting.

De doelpunten vielen een paar minuten voor rust, toen Lewandowski een bal van Lamine Yamal met zijn eerste balcontact langs een verdediger kopte en met zijn tweede bal de winnende treffer maakte.

Binnen twee minuten na de hervatting bracht een afgeketst schot van Iago Aspas de met degradatie bedreigde ploeg van Rafa Benitez op gelijke hoogte en het leek erop dat ze een punt zouden pakken, totdat Fran Beltran vier minuten in blessuretijd probeerde een vrije trap te volleyen, maar Yamal voor hem kwam en het contact opnam om zijn ploeg een strafschop te bezorgen.

Vicente Guaita redde de eerste strafschop van Lewandowski, maar uit de herhaling bleek dat hij van zijn lijn afweek. De strafschop werd dus opnieuw genomen en de Pool maakte geen fout en bezorgde Goedkoop Barcelona voetbalshirt de overwinning, waardoor ze nu derde staan.

ZOU LEWANDOWSKI'S PENALTY LEGAAL ZIJN?

Dit was 36 jaar geleden een veelbesproken onderwerp toen John Aldridge de stop-start penalty techniek populair maakte bij Liverpool. De aandacht die dit toen kreeg, droeg er misschien toe bij dat hij zijn aanloop iets veranderde in de FA Cup-finale tegen Wimbledon, toen hij zijn penalty gered zag worden door Dave Beasant.
Nu lijkt het erop dat wat oud is, weer nieuw is. Dat VAR zo streng is in het bestraffen van keepers die van hun lijn af bewegen, lijkt hard wanneer ze reageren op een aanvaller die stopt met rennen voordat hij schiet.

Herhalingen laten zien dat een deel van Lewandowski's lichaam altijd in beweging was voordat hij de bal schopte, maar als spitsen deze techniek gebruiken om effectief te stoppen voordat ze de schop nemen, dan voelt het op zijn minst alsof ze niet het extra voordeel moeten krijgen van een tweede kans als hun gebrek aan beweging de keeper van zijn lijn haalt.

SPELER VAN DE WEDSTRIJD - ROBERT LEWANDOWSKI (BARCELONA)

Er was goed en slecht van Lewandowski te zien. Geen enkele speler ter wereld, noch Erling Haaland, noch Kylian Mbappe, is er beter in om een bal in de voeten om te zetten in een onhoudbaar schot als Lewandowski op slag van rust deed.

En hij leverde ook nog eens de sleutelbijdrage die genoeg is om de prijs in ontvangst te nemen in een matige wedstrijd. De manier waarop hij reageerde op de volledig debuterende Vitor Roque toen de jongeling niet de link met hem legde zoals verwacht, zag er echter niet goed uit.

De Braziliaan kon troost vinden bij Jakub Blaszczykowski, Kingsley Coman en Arjen Robben, die de Pool allemaal af en toe een lastige medespeler vonden.